Erik Trysberg
heter jag

och är en nyfiken kreatör, som hjälper företag/organisationer att nå ut med deras budskap med hjälp av visuell kommunikation.

Porträtt på Erik

Hej!

Jag har gedigen erfarenhet som Art Director med fokus på analoga och digitala kanaler, där jag brinner mest för det senare. Genom åren har jag arbetat nära med många olika typer av kunder – både tidigt, i produktion och presentation. Det har gett mig en god förmåga att på ett enkelt och tydligt sätt tillgängliggöra kundens affär och värdeskapande för olika målgrupper och kanaler.

När jag inte iklär mig en jobbroll är jag en 4-barns förälder som gillar att springa, cykla, träna och spela brädspel. Jag har en fäbless för knasiga sci-fi/fantasy böcker och är en allätare av musik.

CV

+

Kompetenser

Art direction, webbdesign, wireframes, prototyper, UI, kreativt idéarbete, grafisk form, layout, originial, form och produktion av rörligt digitalt material, konceptutveckling, tillgänglighet för form och webb, Adobe Creative Suite, Webflow, HTML-banners, fotografi, bildredigering, retusch

Personliga egenskaper

Kreativitet, öppenhet, nyfikenhet, flexibilitet, hög servicenivå

Utbildning

Kandidatexamen i medie- & kommunikationsvetenskap, Linnéuniversitetet (2011) – innehåller momentet ”sociala medier” som inkluderar innehållsproduktion för sociala medier, samt flera moment med grafisk formgivning

Visuell kommunikation, Danmarks Designskole (2011)  
– utbildning i grafisk formgivning för digitala och analoga kanaler

Fotoskola, Mullsjö Folkhögskola (2005)

Språk

Svenska → Flytande
Engelska → Mycket goda kunskaper i tal och skrift

Arbetslivserfarenhet

Umeå Energi (2021-pågående)
Grafisk formgivare
Uppdrag: Produktion och planering av marknadsförings- och kommunikationsmaterial till digital, rörlig och printmedia samt andra marknadsförings- och kommunikations-aktiviteter, både till interna och externa målgrupper. Utveckling och efterlevnad av grafisk profil. Produktion av tillämpningar av grafisk profil. Säkerställa efterlevnad av tillgänglighetsdirektiv.

Pondus Kommunikation (2013–2021)
Art director
Roller: Art director, digital formgivare, innehållsproducent, originalare

Plakat (2011–2013)
Art director
Roller: Art director, digital formgivare, innehållsproducent, originalare

Stiftelsen för svensk industridesign (2010)
Designer
Uppdrag: Som en del av Sommardesignkontoret bidrag till Tillväxtgruppen i Norra Västmanland.

Portfolio

Konsultia

+

Delar av Konsultias grafiska profilKonsultias hemsida i olika devices

Det här jobbet gjorde jag som art director på kommunikationsbyrån Pondus i Umeå. Min del i projektet var art direction, webbdesign, grafisk design och original. Samtliga enheter tillhör Pondus Kommunikation och/eller kunden.

Till sajten →

Konsultia befann sig i ett läge där deras varumärke behövde spegla var företaget befann sig nu. Jag formgav deras nya grafiska profil, samt designade deras nya webb. 

Balticgruppen

+

Startsida på Balticgruppens webbProjektöversikt på Balticgruppens webb

Det här jobbet gjorde jag som art director på kommunikationsbyrån Pondus i Umeå. Min del i projektet var art direction och webbdesign. Samtliga enheter visade här tillhör Pondus Kommunikation och/eller kunden.

Till sajten →

I samband med att Balticgruppen fick en ny visuell profil formgav jag deras nya webb. Förutom att göra redesignen, så var ett stort fokus på deras projektsidor som fick en helt ny struktur. 

Gardfjällslunken

+

Delar av Gardfjällslunkens grafiska profilStartsida på GardfjällslunkenTill sajten →

Gardfjällslunken är ett terränglopp som jag och två kompisar startat upp. Här har jag ansvarat för projektledning, grafisk profil, sociala medier, marknadsföringsmaterial och webbdesign/utveckling.

Skogstekniska Klustret

+

Startsida på Skogstekniska Klustret webbProjektöversikt på Skogstekniska Klustret webb

Det här jobbet gjorde jag som art director på kommunikationsbyrån Pondus i Umeå. Min del i projektet var art direction, grafisk form, webbdesign/utveckling och original. Samtliga enheter visade här tillhör Pondus Kommunikation och/eller kunden.

Till sajten →

Skogstekniska Klustret behövde en ny kostym då de växt ur den de haft sedan länge. Jag formgav deras nya grafiska profil, samt designade deras nya webb. 

Umeå Kommun

+

Det här jobbet gjorde jag som art director på kommunikationsbyrån Pondus i Umeå. Min del i projektet var art direction, grafisk form och webbdesign/utveckling. Samtliga enheter visade här tillhör Pondus Kommunikation och/eller kunden.

Näringsliv inom Umeå Kommun hade parollen “By Umeå”, där de kunde berätta och konceptualisera kring olika frågor. Två av dessa frågor fick egna små sajter som jag formgav och utvecklade.

Företag jag jobbat åt

Tack för mig!